Halálra klikkelte magát egy kínai

Vágólapra másolva!
Egy fiatal kínai férfi összeesett, majd meghalt, miután  három napig megszakítás nélkül játszott az interneten. Az ázsiai országban egyre súlyosabb problémát okoz az "internetszindróma" - jelentette hétfőn a kínai állami média.
Vágólapra másolva!

A harmincéves internetfüggőt egy dél-kínai városban szállították kórházba egy internet kávézóból, de már nem tudták megmenteni az életét. Az nem derült ki, hogy vajon mi lehetett a végzetes játék. A Beijing News című napilap szerint a halál oka feltehetően a végső kimerültség volt. A rendőrség mindenesetre kizárta az öngyilkosság lehetőségét.

A kínai netezők 40 százaléka a gép előtt, szörfözéssel tölti a hétvégét, és 70 százalékuk szenved az "internetszindrómának" keresztelt pszichikai panaszoktól - írta a People's Daily, amely a kínai internetezők egészségügyi helyzetéről minap megjelent "fehér könyvből" merítette adatait.

Az "internetszindróma" a huzamosabb számítógép-használat következtében lép fel, és testi, valamint lelki tüneteket is okoz: csuklófájdalomra, szemfáradságra, nyakmerevségre éppúgy panaszkodtak a netezők, mint depresszióra. De rendkívül gyakori a szédülés, és az alvászavar, a felmérésben résztvevők felének pedig a gyomra is fájt.

A legnagyobb gond mégis az, hogy a netfüggők egyszerűen nem vesznek tudomást egészségük leépüléséről: 90 százalékul nem fordult orvoshoz pszichikai problémáival, holott a válaszadók legalább 20 százaléka elismerte, hogy vannak ilyen problémái - derült ki a kiadványból.

Hu Csin-tao államfő áprilisban kampányt indított az internet "egészségtelen" tartalmának - köztük a pornográf és ellenzéki oldalak - kiszűrésére. Egyúttal idén már nem engedélyezték további internetkávézók megnyitását és korlátozták a játékkal eltölthető időt is - emlékeztetett a Reuters.