BlackBerry-újdonságok októbertől

Vágólapra másolva!
A BlackBerry legújabb sorozatát, a Curve névre keresztelt készülékcsaládot, két újdonsággal vezeti be a gyártó. Az egyedileg a T-Mobile-nak készített halványarany színű 8320 beépített wifi-vel, a 8310 pedig GPS-vevővel kerül a piacra.
Vágólapra másolva!

Korábban számos pletyka keringett arról, hogy a BlackBerry hajlandó lesz átlépni saját árnyékát, és a két extra funkciót egy készülékben egyesíti. Úgy tűnik erről az álomról le kell mondanunk, illetve a hazai kínálatban nagy valószínűséggel elérhető 8320 lesz a népszerűbb eszköz hazánkban. A BlackBerry-készülék elsődleges funkciója talán nem is a telefonásában vagy más hangalapú szolgáltatásokban rejlik, hanem sokkal inkább a gyors szövegbevitel és az azonnali e-mail-küldés, illetve -fogadás kerül a középpontba. Nincs ez másképp az újdonságnál sem, amely rendelkezik teljes QWERTY-billentyűzettel is - magyar ékezetes betűkről egyelőre nincs hír.

A gyártó ígérete szerint soha nem volt még ennyire kiforrott az üzenetkezelési megoldás egy mobiltelefonban. A BlackBerry segítségével sms-, mms- és e-mail-üzenetek is küldhetők, illetve fogadhatók. Az e-mail esetében a vállalati megoldások kerülnek újfent előtérbe, így könnyedén megoldható a cégünk levelezőszerverével történő valós idejű kapcsolattartás. A szövegbevitel során nem csak a klaviatúra, hanem az automatikus helyesírás-ellenőrző szoftver is a segítségünkre lesz. Az újdonság kijelzője 320x240 képpontot képes megjeleníteni, így akár a hosszabb szövegek vagy egyszerűbb weboldalak megtekintése sem okozhat gondot a felhasználónak.

A BlackBerry Curve egy négysávos GSM modult is tartalmaz, tehát a Föld bármely kontinensén használható telefonálásra. A multimédiás képességek ezúttal is háttérbe szorultak, de a 2 megapixeles kamera, illetve az MP3-lejátszó némileg ellensúlyozza ezt a hiányt. A telefon Achilles-sarka a mindössze 1100 mAh-ás akkumulátor lehet, amellyel 4-5 napnyi készenlétnél többet nem fogunk elérni.

A BlackBerry Curve-telefon várhatóan még az idén vásárlók kezébe kerülhet, ára egyelőre ismeretlen.