Új tükörreflexes kamera a Sony-tól

Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten a Canon és a Nikon is leleplezte legújabb fejlesztéseit, így várható volt, hogy Sony is hamarosan bemutatja új fényképezőgépét. A meggyőző paraméterekkel rendelkező Alpha A700 októberben kerül a boltokba.
Vágólapra másolva!

Több mint egy évvel az első Sony néven megjelenő tükörreflexes gép megjelenése után végre hivatalosan is bemutatta a japán mamutvállalat, mire képes a Konica Minolta örökségével. Két évvel a nagy múltú gyártó fényképező-részlegének beolvadása után még mindig érezhetők az elődök nyomai, szerencsére pozitív értelemben.

A Sony Alpha A700 fantázianéven megjelenő készülékbe egy 12 megapixeles, CMOS technológiájú szenzort építettek be, melynek különlegessége, hogy beépített zajcsökkentő rendszerrel rendelkezik. Ez az új módszer az analóg jel digitálissá konvertálása előtt és után egyaránt alkalmaz szűrést, így elméletileg kevésbé lesznek szemcsések a fotók.

Forrás: [origo]

A magnézium-ötvözet vázra épített fényképező a kritikus részeken külön szigetelést kapott, ami a nedvesség és a por ellen védi a belső elektronikát, bár víz alatt természetesen még így sem lehet használni a kamerát. A képstabilizátort is továbbfejlesztették a gyári adatok szerint, a pormentesítő rendszer pedig most is alapfelszereltség a fényképezőn.

Érdekesség, hogy a készülék hátoldalán egy 3 colos átmérőjű, hihetetlen nagy felbontású, 640x480x3RGB pontos, vagyis 922 ezer pixeles kijelző kapott helyet, látszólag ugyanolyan, mint a Nikon legújabb termékein. Éppen ezért különös, hogy a Sony LCD monitora nem támogatja az úgynevezett Live View funkciót, melynek segítségével akár a kijelzőn is lehet komponálni a képeket.

Megújították az élességállítási rendszert is, a cél a lehető leggyorsabb autófókusz-rendszer kifejlesztése volt. Az új 11-pontos mechanizmus különlegessége, hogy a középső fókuszpont több keresztirányú érzékelővel is fel van szerelve, így a tervezők szerint pontosabb az élességállítás, remélhetőleg ez a gyakorlatban is így lesz majd.

Forrás: [origo]

Szintén extra funkciók (bár hasznosságuk nem teljesen egyértelmű) a HDMI videó kimenet, valamint a dupla memóriakártya-foglalat. A Nikon D300-al ellentétben itt nem két CF kártyát lehet a gépbe illeszteni, hanem egy CF és egy MemoryStick Duo típust, ez pedig nem igazán elterjedt ebben a kategóriában.

A Sony Alpha A700 októberben jelenik meg kereskedelmi forgalomban, objektív nélkül az ára 1400 dollár, vagyis 261 ezer forint lesz, míg az új 16 - 105 milliméteres optikával együtt vásárolva 1900 dollárt, tehát körülbelül 355 ezer forintot kell majd fizetni érte, legalábbis az Egyesült Államokban.