Új PSP játékgép érkezik szeptemberben

Vágólapra másolva!
Olyan új változatot készít a Sony PlayStation Portable (PSP) játékgépéből, amely vékonyabb, könnyebb, tévéhez is csatlakoztatható, akkumulátora pedig jobban bírja a strapát a jelenleg kapható típusnál.
Vágólapra másolva!

Az új PSP-t a cég a Los Angeles-i E3 videojáték-konferencián mutatta be. A rendezvényen elhangzott, a hordozható játékgép nagyban hasonlít elődjére, ám 33 százalékkal könnyebb, és közel húsz százalékkal vékonyabb annál.

Emellett a Sony azt ígéri, az új modell akkumulátorának teljesítménye is jobb lesz a korábbi típusnál, s gyorsabban tölti majd be a játékokat. Számottevő újítás, hogy az új PSP-t olyan kimenettel is felszerelik majd, amelyen keresztül akár a tévéhez is lehet csatlakoztatni. A BBC híradása szerint a játékgép szeptemberben lesz kapható az USA-ban 170 dollárért, az európai árakról és premierről egyelőre nincs információ.

A zsebben hordozható, és a játékok mellett filmek lejátszására is alkalmas PSP konzolt 2004-ben dobta piacra a Sony, a kütyüből idáig 25 millió darab kelt el világszerte. A rivális Nintendo DS hordozható játékából ugyanennyi idő alatt 40 milliót adtak el.