Egy svéd nyugdíjasé a világ leggyorsabb netkapcsolata

Vágólapra másolva!
A világ leggyorsabb internet kapcsolatával lepte meg 75 éves édesanyját egy svéd hálózati szakértő. Az idős hölgy, ha szeretne, akár két másodperc alatt letölthetne egy egész filmet.
Vágólapra másolva!

"A mama újonc az interneten, eddig még gépe sem volt" - mondta az idős asszony fia. Másodpercenként 40 gigabites adatátviteli sebességre képes optikai szálas kapcsolatával mégis Sigbritt Lothberg a gyorsasági világcsúcstartó a lakossági felhasználók között.

Peter Lothberg a helyi internet szolgáltatóval közösen építette ki az ultra-szélessávú kapcsolatot. Egészen új adatmodulációs eljárást használtak, amelynek révén mindössze két routerrel, jeltovábbító állomások nélkül hidalták át a Kaliforniában dolgozó szakember munkahelye és a Karlstadt közötti 2 ezer kilométeres távolságot.

"Meg akartuk mutatni, hogy a legújabb technológiával az internet sebességének már nincsen határa" - mondta a városi szolgáltató vezetője. A 40 gigabites kapcsolattal két másodperc alatt lehet letölteni egy egész estés filmet kiváló minőségben, de az idős hölgy nemigen használja ki a sávszélességet: kizárólag kedvenc lapjai weboldalait böngészi.