XP-re is jön a 8-as Internet Explorer

Vágólapra másolva!
A nyolcas Internet Explorer első tesztverziója jó eséllyel már az idén megjelenik, s nem csak Vistára, hanem XP-re is le lehet majd tölteni.
Vágólapra másolva!

A Tech.co.uk egy microsoftos forrásból értesült arról, hogy az Internet Explorer 8 (IE8) béta tesztváltozata valószínűleg még az idén elérhető lesz. A magazin beszámolója szerint az IE8-at nemrég megjelent elődjéhez hasonlóan két verzióban lehet majd letölteni: az egyiket a Windows Vistát, a másikat az XP-t használók tudják majd telepíteni. Noha az Internet Explorer 8 premierjének dátuma még nem ismert, azt már tudni, hogy a Vista első javítócsomagjának (Service Pack 1) megjelenése után fog debütálni, ezt pedig az év vége tájékára ígérte a Microsoft.

Egyelőre a böngésző pontos újításainak listája sem ismert, az egyik fejlesztő nyilatkozatai nyomán azt már tudni lehet, hogy grafikus kezelőfelülete sokkal jobban testre szabható lesz a korábbi verzióknál, s bővítik a különböző webkettes technológiák támogatását is benne. Az is valószínű, hogy vistás Explorer a hetes verzióhoz hasonlóan olyan extra biztonsági szolgáltatásokat kínál majd, amelyeket az XP-ben technikailag nem lehet megoldani.