Szuper akkut kap az Apple mobilja

Vágólapra másolva!
Az amerikai számítógépgyártó hamarosan debütáló első mobiltelefonja, az iPhone a cég ígérete szerint jól bírja majd a strapát: egy töltéssel nyolcórás beszélgetési időt kínál majd.
Vágólapra másolva!

A Reuters úgy értesült, az Apple módosította a cég által korábban publikált specifikációt, melyben még az állt, az érintőképernyős mobiltelefon egy töltéssel 5 órányi telefonálást képes biztosítani. A legfrissebb bejelentés szerint az iPhone-on akár 8 órán át lehet majd csevegni, ha pedig internetezésre használják, a kütyü 6 órás üzemre képes.

Ha csak zenét hallgatnak rajta, az iPhone nem kevesebb, mint 24 órán át bírja szusszal, míg a filmek lejátszása 7 óra után meríti le, míg a rendelkezésre állás ideje mintegy tíz nap - ígéri az Apple. Ehhez hasonlóan ideális akkumulátoros üzemre egyetlen gyártó okostelefonja sem képes (bár a Blackberry kütyüjei rendelkezésre állásban még így is jobbak lesznek az iPhone-nál).

A memóriájának nagyságától - 4 vagy 8 gigabájt - függően 5-600 dolláros (95-115 ezer forintos) árú készülék az Egyesült Államokban június 29-étől lesz kapható. Az Apple cég első mobiltelefonját két éven át kizárólag a legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, az AT&T fogja árusítani. A gyártó hétfőn azt is közölte, hogy az iPhone újfajta, egyszerre több ponton is nyomogatható érintőképernyője nem műanyagból, hanem speciális, karcálló üvegből készül.