Piacra dobják a drót nélküli mobiltöltőt

Vágólapra másolva!
Elektromos fogkeféknél már használják azt a technológiát, amivel a WildCharge július elején megjelenő vezeték nélküli asztali töltője működik.
Vágólapra másolva!

A cég egészen pontosan július 7-én készül piacra dobni az indukciós elven működő készüléket - tudtuk meg az OhGizmo blogról. A töltő egy pár tíz négyzetcentiméter felületű, asztalra helyezhető lap, amelyre egyszerűen rá kell helyezni a megfelelő indukciós adapterrel ellátott mobiltelefont, mp3-lejátszót vagy más hordozható készüléket.

A technológiának az az egyetlen hátránya, hogy bár a töltőkábelektől megszabadít, a kütyük egy kicsit vastagabbak lesznek az adapter miatt, és ezt a kiegészítőt külön kell megvásárolni hozzájuk. Legalábbis mindaddig, amíg meg nem jelennek a gyárilag WildCharge-képes készülékek - ha a termék elég sikeres lesz.

A töltő részletes specifikációját egyelőre nem adta meg a gyártó, így azt sem tudjuk, milyen teljesítményű, csak annyit, hogy a készülék egész egyszerűen annyi eszközt tud tölteni egyszerre, amennyi a lapjára ráfér. Elképzelhető, hogy a közeljövőben nagyobb, laptop-töltéshez is megfelelő változat is készül belőle. A közeli megjelenés ellenére a WildCharge a modell áráról sem adott pontos információt, viszont a gyártó ígérete szerint versenyképes lesz a hagyományos töltőkével.