Smink és fogfehérítés digitálisan

Vágólapra másolva!
Új szoftvereket dob piacra egy amerikai vállalat: a Photoshopban használható eszközök egyszerűvé teszik az olyan mindennapos retusálási feladatokat, mint a fogfehérítés, vagy az arcbőr elsimítása.
Vágólapra másolva!

Természetesen a tapasztaltak eddig is viszonylag könnyen meg tudták oldani ezeket a problémákat, azonban az Image Trends hivatalos tájékoztatója szerint az általuk kínált megoldások teljesen automatizálják ezeket a munkaigényes feladatokat.

A PearlyWhites és a ShineOff nevű szoftverek a Photoshophoz megvásárolható bővítések, melyek a színhibákat, például a sárgás fogakat, illetve a kékesen ragyogó arcokat hivatottak korrigálni annak érdekében, hogy a végeredmény természetesebb legyen. Az új eszközök előnye, hogy a beépített algoritmusok segítségével megkeresik a bőrszínű tónusok által határolt fehér részletet, vagyis a fogakat, és csak ezen a területen módosítják a színeket, a fotó többi része változatlan marad. Az előbbi a fogakat fehéríti és világosítja ki, míg az utóbbi a fényes csillogó arcot púderezi ki virtuálisan, így teszi azt simává.

Forrás: [origo]
PearlyWhites

A korrekciós eszközök képesek úgynevezett batch üzemmódban is működni, vagyis akár egyszerre több képet, vagy egy egész mappát is javítani lehet pár perc alatt. A pluginek egyelőre kizárólag Windows alatt működnek, azonban hamarosan megjelennek majd a Mac OS X változatok is. Az ingyenesen kipróbálható termékek ára az Egyesült Államokban 50 dollár, azaz 9500 forint.

Forrás: [origo]
ShineOff