Japánban aláz a Nintendo Wii

Vágólapra másolva!
Több mint ötször annyit Nintendo Wii kelt el a szigetországban, mint a Sony cég roppant teljesítményű, ám drága játékgépéből, a PlayStation 3-ból.
Vágólapra másolva!

A japán Enterbrain videojáték-magazin értesülései szerint a Nintendo májusban több mint 251 ezer darabot adott el Wii nevű, tévéhez kapcsolható játékgépéből, míg a Sony jóval drágább PlayStation 3-ából (PS3) csupán mintegy 45 ezer darab fogyott Japánban az elmúlt hónap során.

Mindez azért is meglepő, mert a Sony előző két játékgépe, a PlayStation 1 és 2 a piac legsikeresebb termékei voltak, ám a PS3 kevésbé népszerű. Hirosi Kamide, a KBC Securities elemzője szerint bár a legújabb PlayStation gyenge teljesítménye a magas ár mellett a vonzó játékok hiányának eredménye.

Ha legalább fél tucat látványos, érdekes programot lehetne venni hozzá, a PS3 is jobban fogyna - nyilatkozta a Reutersnek Kamide. A szakértő szerint ugyan még korai lenne teljesen leírni a Sony-t, de a helyzet semmiképp sem bíztató, s a cégnek igencsak nehéz lesz teljesítenie a jövő év márciusig kitűzött 11 milliós eladási terveit.

A Wii az Egyesült Államokban is már negyedik hónapja a legnépszerűbb játékgép, az április megelőző 90 napban 360 ezer darabot adtak el belőle, míg ugyanezen időszakban a Microsoft Xbox 360-ból 174 ezer, a PS3-ból pedig 82 ezer darab fogyott.