Kiállítás: világhírű fotósok a Lumúban

Vágólapra másolva!
Még két hétig látogatható a Ludwig Múzeumban rendezett kiállítás, amely nemzetközileg ismert művészek munkáiból nyújt válogatást, a fotográfia hagyományos műfajaitól kezdve a legújabb trendekig.
Vágólapra másolva!

A kiállítás szervezői egy német bank gyűjteményéből állították össze a kiállítási anyagot, ötszázötven művész több mint ötezer művéből válogatva. A Koncepció: Fotográfia - Párbeszédek és állásfoglalások című tárlat rendkívül érdekes, fotótörténeti jelentőségű műveket ismertet meg a hazai közönséggel.

A kiállításon többek között Richard Avedon és Andy Warhol klasszikus portréi, Helnwein és LaFontaine társadalomkritikus ábrázolásai, Robert Mapplethorpe vagy Cindy Sherman tanulmányai csakúgy jelen vannak, mint Thomas Struth és Andreas Gursky konceptuális kutatásai, valamint Joseph Beuys és David Hockney műfajokat átívelő alkotásai.

Andy Warhol
Andy Warhol - Peter Malatesta & Monique van Vooren, Washington, D.C., 1976-79

Külön kuriózum, hogy ilyen nagynevű külföldi fotósok mellett három magyar művész is helyet kapott a Művészetek Palotájában található kiállításon. Hajas Tibor, Gerhes Gábor, illetve Németh Hajnal képviseli a magyar alkotókat a gyűjteményben.

A 2007. június 10-ig látogatható kiállításhoz szombatonként tárlatvezetések is kapcsolódnak. Ezen a hétvégén négy órakor Csoszó Gabriella, az utolsó héten pedig Gyenis Tibor vezetik körbe az érdeklődőket.

Gerhes Gábor
Gerhes Gábor - Önmaga hitében megmerítkezni vágyó férfi, 2004