Webgazdasági középiskola indul

Vágólapra másolva!
Az ország első webgazdasági szakközépiskolája nyitja meg kapuit szeptemberben két osztállyal Erdőkertesen.
Vágólapra másolva!

Az ország első webgazdasági középiskolája az internet fejlődésével létrejött új ismereteket, weborientált vállalkozásmenedzsmentet, webfejlesztést, webüzemeltetést, webtervezést oktat tanulóinak hivatalos középiskolai keretek között - közölte a Webdidaktikai Alapítvány az MTI-vel.

Az alapítvány által életre hívott szakközépiskola szeptemberben két osztállyal és több mint 60 tanulóval indul. A két osztály közül az egyik klasszikus négyéves, a másik egy nyelvi előkészítővel kiegészített ötéves képzést nyújt a tanulók számára. A szakközépiskolába a nyolc osztályt végzett diákok, az érettségire alapozott iskolarendszerű szakképzésre érettségizett, de 21 éves kornál nem idősebbek jelentkezhetnek. Idén 135 tanuló adta be jelentkezését, előreláthatóan 65-68 diák fog tanulni a két osztályban.

Az alapítvány célja a webgazdasági ismeretek terjesztése különböző képzéstípusok szerint -például az államilag elismert képzések, tanfolyamok, tréningek, konferenciák formájában.

Az általános képzés mellett a tanulók a tanórai és tanórán kívüli foglalkozások keretében az iskola profiljának megfelelő szakmai orientációs és szakmai alapozó tantárgyakat tanulnak, amelyek előkészítik az érettségit követő szakképzést, szakmaszerzést - olvasható a közleményben. Az alapítvány már elkezdte a webgazdasági képzés országos hálózatának szerevezését is.