Színes e-papír nagyobb méretben

Vágólapra másolva!
A dél-koreai LG.Philips LCD cég bejelentette, hogy egy A4-es papírlap méretével megegyező, hajlékony, színes képernyőt fejlesztett ki.
Vágólapra másolva!

A társaság a 14,1 col átlójú, hajlékony képernyő előző változatát egy évvel ezelőtt mutatta be, az a modell azonban még csak fekete-fehér megjelenítésre volt képes. Az új e-papír - amely az E-Ink nevű cég elektronikustinta-technológiáját használja, már 4096 színárnyalatot is meg tud jeleníteni, s ilyen méretben még senki sem készített hasonló LCD-t.

Forrás: [origo]

A hajlékony képernyő nagyjából akkora, mint egy A4-es papírlap - képfelbontását a gyártó nem közölte, közleményében csupán annyit említ, hogy egy nyomtatott újságéhoz hasonló minőséget produkál. A megoldás előnye, hogy a megjelenített képet oldalról is jól látni, s akkor is látszódik, ha maga a megjelenítő például meg van hajlítva, ráadásul a képernyő fogyasztása is alacsony, mivel csak a képpontok változtatása fogyaszt energiát, megjelenítésük nem - kikapcsoláskor az utoljára megjelenített kép marad meg a felületén.