Háromdolláros Windowst ad ki a Microsoft

Vágólapra másolva!
A redmondi szoftvercég azoknak a fejlődő országoknak kínál majd olcsó szoftvercsomagot, amelyek vállalják, hogy kormánypénzen vesznek hozzá gépeket a diákoknak.
Vágólapra másolva!

A Microsoft nem csak operációs rendszert - a Windows XP lebutított változatát, a Starter Edition-t -, hanem több, az oktatásban és a tanulásban használható szoftvert ad a háromdolláros csomagban. A tanulók így kedvezményes áron juthatnak majd az Office 2007 otthoni és iskolai verziójához, a hozzá kapcsolódó Learning Essentialshöz, a Microsoft Math 3.0-hoz és a Windows Live Mail levelezőprogramhoz. Az oktatási program 2007 második felében indul majd el, a bekerüléshez pedig a fejlődő országok kormányai az általános- és középiskolás diákok számára vásárolhatnak PC-ket.

A szoftvercég emellett azt is bejelentette, hogy 25 országban, köztük Magyarországon is létrehoz egy innovációs központot, és 2009-ig 90 új egységgel bővíti a jelenleg 110 központból álló hálózatát. A Microsoft által, de a helyi kormányokkal, oktatási intézményekkel és vállalatokkal együttműködésben biztosított erőforrások szoftverfejlesztési támogatást, üzleti képzést, a foglalkoztatáshoz szükséges oktatást és alkalmazási programokat kínálnak a diákok részére, és piaci inkubátorként gondozzák a helyi induló vállalkozásokat. A hazai központ a cég tervei szerint még idén megnyitja kapuit.