Billentyűket kap az Xbox 360

Vágólapra másolva!
Hamarosan a boltokba kerül a Microsoft konzoljához egy olyan újfajta irányító, melyen a karok és tűzgombok mellett betűk és számok is helyet kapnak - a perifériával a játékosok a jövőben PC-s ismerőseikkel is chatelni tudnak majd.
Vágólapra másolva!

Hivatalos bejelentése szerint a szoftvercég május 7-én szoftverfrissítést fog kiadni az Xbox 360-hoz, melynek eredményeként a cég online játékszolgáltatását, az Xbox Live-ot használók a jövőben a Live Messenger üzenőprogramot használó ismerőseikkel is kapcsolatba léphetnek.

Jelenleg a részben ingyenes, részben fizetős szolgáltatásokat nyújtó hálózatot használó hatmilliós játékos csak egymással cseveghet a Skype-hoz hasonlóan headseten keresztül. A jövőben szövegalapú chatelésre is lehetőség lesz, ráadásul az xboxos üzenőhálózatot a jövőben összekötik majd a mintegy 260 milliós táborral rendelkező Live Messengerrel, így a PC-s ismerőseikkel is válthatnak majd üzeneteket a játékosok. Velük egyelőre csak a szöveges chat lehet a kommunikáció formája, a későbbiekben azonban hang-, és videohívások lebonyolítását is lehetővé teszik - közölte a Microsoft.

Forrás: [origo]



Az új funkciót a képernyőn megjelenő virtuális billentyűzeten keresztül lehet használni, emellett a májusi szoftverfrissítés azt is lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy USB-s billentyűzetüket az Xbox 360-hoz csatlakoztassák. A nyáron a Microsoft egy olyan minibillentyűzetet is piacra fog dobni a játékgéphez, amelyet a játékvezérlő aljához lehet csatlakoztatni. A QWERTY-kiosztású eszköz neve, és várható ára még nem ismert, viszont fotókat már publikált róla a cég.