Bemutatták az egymillió dolláros laptopot

Vágólapra másolva!
Kívül gyémántberakás, belül méregdrága minőségi alkatrészek teszik egyedivé a brit luxusmodellt, amelyet a vásárlók igényeinek megfelelően állítanak össze.
Vágólapra másolva!

A luxusgépet gyártó londoni Luvaglio nem tette ki a kirakatba az egymillió dolláros modellt: a gépet kizárólag előzetes egyeztetés után lehet megtekinteni, amelyre például a gyártó weboldalán van lehetőség. A modell tervezője, Rohan Sinclair Luvaglio szerint nem egyszerűen arról van szó, hogy gyémánt berakásos tokba raktak egy laptopot, mivel az egész gép csúcsminőségű, méregdrága alkatrészekből készült az utolsó darabig - adta hírül a Gizmag.

A kijelző például egy 17 hüvelykes, LED-világítású, tükröződésmentes panel, amelyhez automatikus tisztítóberendezést építettek be, a processzor pedig - természetesen - a leggyorsabb kétmagos modell. A gép bekapcsológombja egy színezett gyémánt, amely biztonsági kulcsként is szolgál, mivel csak az eredeti darabbal indul a laptop, amelyben winchester helyett 128 gigabájtos, mozgó alkatrész nélküli háttértár, és Blu-ray meghajtó is van.

Az elsőként bemutatott fényes, fekete burkolatú gép talán leglátványosabb extrája azonban az a motoros, kipárnázott doboz (videó a YouTube-on itt), amely úgy adja elő a laptopot tulajdonosa számára, mint valami koronázási ékszert. Az exkluzív tálalás már csak azért is elvárható, mert a modellnek csupán az induló ára egymillió dollár: a Luvaglio ugyanis lehetővé teszi vásárlói számára, hogy maguk válogassanak a méregdrága gyémántberakások és más díszítőelemek közül, ízlésüknek és pénztárcájuknak megfelelően személyre szabva a gépet.