A legjobb videókat keresi a YouTube

Vágólapra másolva!
A videomegosztón hét kategóriában osztanak díjakat a legjobb házi készítésű filmeknek.
Vágólapra másolva!

A YouTube felhasználóinak szavazatai döntik majd el, kik kapják a 2006-os év legjobb amatőr videóinak járó díjakat, amelyeket március 25-én osztanak majd ki. A szervezők hét kategóriát jelöltek ki: ennek megfelelően a legkreatívabb, a leginkább inspiráló, a legjobb sorozat, a legjobb vígjáték, az év zenésze, a legjobb kommentár és a "minden idők leginkább imádni való videója" számára adhatják voksaikat a nézők.

A videomegosztón a közönség egyébként is osztályozhatja és kommentálhatja a megosztott klipeket, ám a szervezők szeretnének még több figyelmet irányítani az amatőr netes videók legjobbjaira, amelyeket kiemelt helyen lehet majd megnézni. A verseny szavazása elvileg ma indult el, azonban cikkünk írásának idején úgy tűnik, valami hiba csúszott az indulásba: a YouTube Awards oldala és a jelöltek kiemelt csatornája ugyanis éppen nem elérhető.

A jelöltek külön kampányvideóval is népszerűsíthetik magukat a szájton az elkövetkezendő öt napban. A mezőnyben nem csak amatőrök szerepelnek, köztük van például a magát eredetileg hétköznapi tinilánynak kiadó, de valójában profi színésznő által előadott Lonely Girl 15 és több más rutinos videoblogger is, és a zenés kategóriában verseng az OK Go együttes futógépekkel felvett klipje, a Here It Goes Again.