Nyáron startol az Xbox-PC-háború

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy májustól a Windowst futtató PC-t használó játékosok is csatlakozhatnak a társaság online játékszolgáltatására, melyet eddig csak az Xbox konzolgépekről lehetett elérni.
Vágólapra másolva!

A jelenleg Xbox Live néven működő szolgáltatást a számítógépes játékosok Games for Windows - Live néven érhetik majd el. A szolgáltatás a Halo 2 című sikerjáték Windows Vista operációs rendszerre írt új verziójával párhuzamosan debütál majd május 8-án. A BBC beszámolója szerint a Windows alól kapcsolódó felhasználók egyelőre csak chatelhetnek és nettelefonálhatnak xboxos társaikkal, a két különböző platformra készült játékban nem mérkőzhetnek meg.

Várhatóan júniusban fog a boltokba kerülni a Shadowrun című lövöldözős játék, amelyben már a windowsos és xboxos játékosok közösen is részt vehetnek majd.

A Live-rendszer jelenleg mintegy hatmillió regisztrált játékossal rendelkezik, akik kétféle tagságban vehetik igénybe a szolgáltatást. Az ezüst kategóriás játékosok csak ingyenes tartalmakat, például demókat és videókat tölthetnek le, valamint chatelhetnek a többiekkel, míg ahhoz, hogy a különböző programokban másokkal is összemérjék tudásukat, már arany kategóriás, fizetős elérést kell vásárolniuk - ennek éves díja a PC-s felhasználók számára 50 dollár, azaz mintegy tízezer forint lesz.

Forrás: [origo]
Shadowrun: itt startol PC-Xbox-háború

Mint arra korábbi tesztünkben is kitértünk, a Live játékszolgáltatás egyelőre hivatalosan nem érhető el itthonról (bár kamu címek megadásával regisztrálni lehet a rendszerre), így egyelőre a PC-s felhasználók sem tudják majd használni. A Microsoft azonban lokalizált változatban Magyarországon is útjára akarja indítani a játékszolgáltatást, ennek ideje azonban még nem ismert.