Virtuális világot indít a Sony

Vágólapra másolva!
A Home, vagyis otthon névre hallgató online játékszolgáltatás leginkább a PC-s Second Life-ra hasonlít majd. A virtuális világba áprilistól költözhetnek be az internetkapcsolattal rendelkező PlayStation 3 és PSP-tulajdonosok.
Vágólapra másolva!

A Home-ban a játékosok saját virtuális karaktereket hozhatnak létre, melyekkel akár többmillió más felhasználóval szocializálódhatnak. A kommunikáció többféle módon történhet: a hagyományos szöveges chat mellett internetes hang- és videohívás is lehetséges. Előbbihez célszerű USB-s billentyűzetet venni a PS3-hoz (ellenkezőleg a képernyőn megjelenő tasztatúrán kell pötyögni), a telefonáláshoz headset, a videokonferenciához pedig EyeToy webkamera szükségeltetik.

A Sony virtuális világa nagyban hasonlít a 2003-ban indított, mára 4,5 milliós felhasználói táborral bíró Second Life-éra, igaz, az előzetes videók alapján nagyságrendekkel szebb a grafikája.

Riválisához hasonlóan a Home-ban elérhető funkciók, szolgáltatások egy része ingyenes lesz, másokért viszont valódi pénzzel kell majd fizetni: a játékosok virtuális ruhákat, vagy akár lakást is vásárolhatnak majd, amelyet saját ízlésük szerint rendezhetnek be.

Forrás: [origo]
Életkép a Home-ból

Emellett a Home-ban a minijátékok - például videojáték-klasszikusok, biliárd vagy bowling - is helyet kapnak, de a felhasználók zenékhez és akár HD-felbontású filmekhez is hozzáférhetnek majd. A reklámok sem maradnak ki a virtuális világból, s természetesen fizikailag létező termékeket is lehet majd rendelni róla.

A Sony tervei szerint a Home ingyenesen elérhető béta verzióját áprilistól tölthetik majd le a Sony konzolok tulajdonosai, a végleges verzió indulása ősz tájékán várható. A virtuális világgal a japán cég a Microsoft Xbox 360 gépéről elérhető, nagy népszerűségnek örvendő Live szolgáltatással kíván konkurálni. Ennek megfelelően olyan játékok megjelenése is várható, amelyeknek online funkcióit a Home-on keresztül lehet majd elérni - például a felhasználók közzé tehetik majd a Singstar című karaoke-programban felénekelt dalaikat, vagy az ezzel készített videoklipeket, vagy új számokat tölthetnek le.