Digitális fényképezők a General Electrictől

Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb vállalata úgy döntött, hogy digitális fényképezőgépekkel szélesíti ki termékkínálatát. Az új eszközökben alapfelszereltségnek számít majd a képstabilizátor és a panorámafunkció is.
Vágólapra másolva!

Az amerikai cég számtalan terméket készít a villanykörtétől és a repülőgép-hajtóművektől kezdve a nap-, szél, és atomerőművek berendezéséig, azonban több esetben is külső vállalatok végzik a gyártást, az anyavállalat pedig mindössze a jól csengő márkanevet adja a már meglévő termékhez.

Forrás: [origo]

Ezúttal is hasonló módszert alkalmaznak: az új digitális kamerák tervezését, fejlesztését, illetve gyártását egyaránt a General Imaging nevű vállalkozás fogja végezni, melynek vezetői között jelentős szaktekintélyek is szerepelnek. A vállalat igazgatója például korábban az Olympusnál töltött be fontos pozíciókat, legutóbb a képkezelési üzletág vezetőjeként dolgozott. A terméktervezésért pedig nem más, mint Takejosi Kavano lesz felelős: ezt megelőzően a Panasonicnál, a Sonynál és az Olympusnál is dolgozott, ő tervezte a Sony Walkmant, a Vaio termékcsaládot és az Olympus Stylus fényképezőket is.

Az új GE fényképezőket várhatóan a jövő hónapban zajló PMA 2007 szakmai vásáron leplezik majd le. Egyelőre csupán annyit lehet tudni, hogy az új gépek képstabilizátort, nagy fényérzékenyégű üzemmódot és panorámafunkciót is tartalmaznak majd. Az alaptípus hét megapixeles lesz, és 2,5 colos kijelzőt kap, a csúcsmodell viszont tizenkét millió pixeles érzékelővel és 3 colos LCD-vel rendelkezik.