Boltokba kerül az univerzális DVD-lejátszó

Vágólapra másolva!
Az LG megkezdi a Blu-ray és HD DVD-lemezeket egyaránt lejátszó asztali készülékének forgalmazását Európában.
Vágólapra másolva!

Az első negyedében a boltokba kerül az LG kombinált, Blu-ray és HD DVD-lemezeket egyaránt lejátszó asztali készüléke, a BH100-as Európában. Elsőként a koreai gyártó alkotott ilyen univerzális kék lézeres modellt, amelytől sokan azt várják: véget vethet az újfajta DVD-formátumok háborújának.

A készüléknek van azonban egy apró hiányossága: nem támogatja ugyanis az interaktív funkciókat vezérlő HDi technológiát, amely számos HD DVD lemezen megtalálható, ezért a készülék nem látható el hivatalos HD DVD logóval. A BH100-as viszont így is gond nélkül kezeli a HD DVD saját szoftveres menüje segítségével, a Blu-ray korongokhoz pedig teljes funkcionalitást kínál.

A lejátszó pontos hazai árát még nem közölte a gyártó, de annyit már sejteni lehet, hogy - a többi nagy felbontású eszközhöz hasonlóan - ez sem lesz olcsó. A BH100-as az Egyesült Államokban 1200 dollárba, vagyis 230 ezer forintba kerül, és persze a nagy felbontású filmek élvezetéhez egy megfelelő - HD-s - tévékészülékre is szükség van hozzá.