Filmet vetít majd a falra az új mobil

Vágólapra másolva!
A CES-en mutatkozik be a jövő héten az a miniatűr projektor, ami olyan kicsi, hogy akár egy mobiltelefonba is beépíthető lesz, s jó minőségben tud nagy méretű képet a falra vetíteni.
Vágólapra másolva!

A Microvision cég még fejlesztés alatt álló kivetítője olyan kicsi, hogy be lehet építeni majd hordozható eszközökbe, így például mobiltelefonokba és PDA-kba is. A fejlesztő azt ígéri, a miniprojektor alkalmazásával át lehet majd lépni a kütyük apró méretű beépített kijelzője által jelentett határokat. Az új találmány ugyanis egy noteszgép képernyőjének nagyságában tudja kivetíteni a képet, hogy az már internetezésre, filmnézésre, vagy fotók nézegetésére is alkalmas. A Microvision reményei szerint további fejlesztéseket követően a találmány akár egy nagyképernyős tévéhez hasonló kép vetítésére is alkalmassá tehető.

Bár a megoldás pontos műszaki paraméterei még nem ismertek, a cég közlése szerint a megoldás nagyon jó minőségben, éles, akadozás-, és pixelmentes képet tud vetíteni csaknem bármilyen felületre. Az eszköz ára egyelőre nem ismert, a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai kiállításon pedig csak a miniprojektor prototípusát fogják kiállítani.

Forrás: Microvision Inc.