A TVnetnél startol a szimmetrikus DSL

2006.01.31. 15:24

A fővárosi székhelyű internetszolgáltató február 1-jén indítja el gyorsabb ADSL- és az azonos le- és feltöltési sebességet kínáló SDSL-szolgáltatását.

A TVnet ADSL 3G néven bevezetett csomagjait belépési díj és hűségnyilatkozat nélkül, korlátlan adatforgalommal vehetik igénybe az előfizetők - közölte a cég ma tartott sajtótájékoztatóján. A cég maximum 6,5 megabit/s sebességű széles sávú netkapcsolatot kínál lakossági ügyfeleinek februártól.

A termék nevében szereplő 3G nem széles sávú mobilszolgáltatásra utal: az új csomag valójában ADSL2+, amelyet továbbra is a rézdrótos telefonhálózaton nyújt a cég. A TVnet szolgáltatásának igénybevételéhez T-Com-os telefonvonalra is szükség van, és egyelőre csak a fővárosban, Budapest 23 kerületéből 21-ben lesz elérhető; a vállalat fél éven belül terjeszkedne a vidéki nagyvárosokban is.

A cég másik új lakossági szolgáltatása az SDSL, amely a korábbi ADSL (aszimmetrikus digitális előfizetői vonal) helyett szimmetrikus, vagyis azonos le- és feltöltési sebességet nyújtó elérést kínál a lakossági és vállalati ügyfelek számára. A nagy feltöltési kapacitásban rejlő lehetőséget az otthonról netezők közül többek közt az adatforgalom-igényes tevékenységet végző távmunkások, az online játékosok vagy az aktív fájlcserélő-felhasználók aknázhatják ki, de ilyen csomagot csak hűségnyilatkozattal lehet igényelni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK