Megdöntötték az sms-írás rekordját

2006.01.25. 9:59

Az új rekordernek alig több mint 43 másodperc kellett egy 160 karakteres szöveg hibátlan bepötyögésére.

Az sms-írás gyorsasági világrekordját egy 28 éves szingapúri hölgy döntötte meg a hétvégén - adta hírül Mobileburn.com. Kimberley Yeo, aki egy üzleti főiskola hallgatója, a korábbi 67 másodperces rekord  helyett mindössze 43,24 másodperc alatt írt be telefonjára egy 26 szóból álló, 160 karakteres szöveget. A verseny szabályai szerint minden nagybetűnek és írásjelnek pontosan a helyén kellett lennie, és semmilyen prediktív szövegbeviteli szoftvert (például T9) nem lehetett igénybe venni a feladathoz.

A feladvány eredetiben így hangzik: "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human." Magyar fordításban a biológiai témájú ismeretterjesztő írás hossza nem egyezik meg az eredetivel, de a szöveg jelentése a következő: "A Sarrasalmus és a Pygocentrus fajtába tartozó, pengeéles fogú piranhák a világ legvérengzőbb édesvízi halai. Valójában ritkán támadnak emberre."

Yeo kisasszony saját bevallása szerint megszállott sms-ező, és havonta körülbelül 1500 rövid szöveges üzenetet küld barátainak és családtagjainak; nem meglepő tehát, hogy profi benne. Az sms-író versenyt a szingapúri SingTel távközlési szolgáltató rendezte, amely több mint kétmillió forintnak megfelelő pénzjutalommal díjazta az első helyezettet - egyetlen sms megírásáért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK