Új ultrazoomos Panasonic fényképező

2006.01.23. 11:52

A Panasonic leleplezte népszerű, tizenkétszeres zoommal felszerelt gépsorozatának új modelljét: a DMC-FZ7 hat megapixeles érzékelővel, elődjénél nagyobb LCD-vel, hosszabb akkumulátor-élettartammal és megnövekedett érzékenységgel büszkélkedhet.

A most bemutatott fényképező a külsejét érintő  áttervezésen kívül apró, ám jelentős fejlesztéseket is felvonultat. Az FZ7 elődénél nagyobb felbontású képeket rögzít, hátoldali LCD-jének mérete is nagyobb, s az előző típusokból kimaradt manuális élességállítási opcióval is ellátták. Emellett egy új kezelőszerv is megjelent a gép hátoldalán: az LX1-nél már megismert joystick-gomb, amely a manuális fókuszáláson kívül a fehéregyensúly, a képérzékenység és a felbontás gyors beállítását teszi lehetővé.

Az új gépet elölről szemlélve jól látszik a módosított, jobb fogást biztosító markolat és a lekerekített formájú vaku. Ez utóbbi erősebb lett és magasabbra nyílik fel, ezáltal akár 6 méterre levő események is rögzíthetők az FZ7-essel rossz fényviszonyok közt, s kisebb eséllyel lesz az elkészült fotón szereplő alanyok szeme vörös. Az optika az elődöknél megszokott, kiváló minőségű, képstabilizátorral is ellátott Leica zoomobjektív, kisfilmes értékeken 36 - 432 milliméternek megfelelő átfogással. Az új modell hátulját teljes mértékben átalakították a nagyobb, 2,5 collos LCD érdekében, miközben meghallgatták az előző gépet ért kritikákat: ezúttal az összes kezelőszerv könnyen elérhető helyen, a gép jobb oldalán helyezkedik el.

Forrás: [origo]

További fontos újdonság még a jobb minőségű videófelvételi lehetőség és a megnövelt érzékenység. Kisebb felbontás választása esetén az FZ7 használható ISO 800 és ISO 1600 értékkel, segítve a rossz fényviszonyok közti fotózást. Mozgókép készítésénél ugyanakkor újítás, hogy nem csak 640x480, hanem 848x640 pixeles felbontással, szélesvásznú módban rögzíthető a videó 30 kép/másodperc sebességgel. Az új fényképezőgép a tengerentúlon márciustól lesz kapható, ára várhatóan 399 dollár (azaz 83 ezer forint) körüli lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK