Samsung: új tükörreflexes fényképező

Vágólapra másolva!
A dél-koreai vállalat leleplezte legújabb digigépét, mely tulajdonképpen a múlt héten bemutatott Pentax K10D klónozott változatának tekinthető.
Vágólapra másolva!

A Samsung GX-10 a dél-koreai és a japán vállalat közti együttműködésnek köszönhetően jött létre, ezért gyakorlatilag azonos tulajdonságokkal bír, mint a Pentax készüléke. Az időjárásálló kivitelben készülő kamerába tehát ugyanazt a tíz megapixeles képérzékelőt építettek, továbbá a váz képstabilizációs rendszert is tartalmaz. Ez utóbbi technológiához kötődik a pormentesítő eljárás, mely a szenzor mozgatásával rázza le a porszemcséket.

Lényegi különbség a két típus között lényegében az, hogy a Samsung terméke négy milliméterrel vastagabb kivitelben készül, valamint több fehéregyensúly érték választható a menüben. Fontos kiemelni, hogy a GX-10-nek nincs saját RAW formátuma, ugyanakkor az Adobe által kifejlesztett DNG szabvány szerint is képes fotókat rögzíteni.

Forrás: [origo]

A Samsung GX-10 már a következő hónapban megtalálható lesz a boltok polcain, vagyis már egy hónappal a Pentax megjelenése előtt meg lehet vásárolni a készüléket. A két verzió ennek ellenére gyakorlatilag azonos fogyasztói áron lesz kapható: a tengerentúlon 900 dollárt, azaz megközelítőleg 195 ezer forintot kell majd fizetni a gépvázért, a Pentax 18-55 milliméteres optikával együtt vásárolva pedig 1000 dollárral, vagyis 217 ezer forinttal lesz kevesebb a vevő bankszámláján.