USA: a PC lenyomja a tévét a gyerekeknél

Vágólapra másolva!
Nem sokkal, de a számítógép átvette a vezetést a televíziótól a gyermekes családoknál Amerikában, ahol a kicsik egyre több kütyüvel nőnek fel.
Vágólapra másolva!

A 4-14 éves gyermekkel rendelkező amerikai családok majd' mindegyikében, egészen pontosan 94 százalékában van számítógép, televíziót viszont kevesebb, mint 90 százalékuk tart - derül ki a legfrissebb felmérésből a Reuters beszámolója szerint. A gyerekeknek jellemzően saját szórakoztatóelektronikai eszközeik is vannak: tízből négynek van valamilyen játékkonzolja, minden harmadiknak pedig egy televíziókészüléke vagy CD-lejátszója.

Az NPD Group kutatói szerint a mai gyerekek szinte anyanyelvükkel párhuzamosan sajátítják el a digitális technológiát, és teljesen más helyzetben vannak, mint a korábbi generációk. Kütyükből ráadásul egyre több van a kicsiknél: a felmérés szerint már kétszer annyi amerikai gyereknek van mp3-lejátszója, mint tavaly, és már minden másodiknak van mobiltelefonja is.

A kutatók azt is megállapították, hogy a gyerekek egyre fiatalabb korban kezdik el használni a high-tech készülékeket. A tavalyi adatokhoz képest az átlagéletkor fél évvel csökkent, és ez a tendencia várhatóan folytatódik.