Szuperkönnyű laptopot mutatott be a Fujitsu

Vágólapra másolva!
A japán Fujitsu cég a napokban mutatta be vadonatúj noteszgépét, a Q2010-est: az új modell érdekessége, hogy csupán két centiméter vékony, s tömege sem több egy kilogrammnál.
Vágólapra másolva!

A gyártó amerikai leányvállalata kedden mutatta be Q2010-es jelzésű új, extra könnyű laptopját, amelynek tömege kisebb egy kilogrammnál, vastagsága pedig nem éri el a két centimétert. A könnyen hordozható masinát magnézium házba szerelik, belsejében egy ultra alacsony feszültségű, 1,2 gigahertzen működő Intel Core Solo processzorokkal szerelik fel. Ez a hosszú akkumulátor-üzemidő mellett rendkívül csendes, észrevehetetlen működési zajt eredményez.

Forrás: [origo]

Az új laptopot 12,1 collos képátlójú, szélesvásznú képernyővel szerelik fel, a merevlemezén lévő adatok védelméről pedig egy olyan megoldás gondoskodik, amely zuhanás, rázkódás esetén parkolóállásba helyezi a winchester írófejét. A laptop természetesen támogatja a wifi vezeték nélküli adatátvitelt, az eszközök összekapcsolására szolgáló Bluetootht is, SD-memóriakártyák olvasására is képes, emellett dvd-íróval is felszerelik. A Fujitsu egyelőre csak annyit közölt az új modellről, hogy az nyáron kerül majd a boltokba, várható ára azonban még nem ismert.