12 órányi videót tárolhat a mobil

Vágólapra másolva!
A Samsung cég bemutatta első két gigabájt kapacitású, mobiltelefonokba szánt MMCmicro(MultiMediaCard Micro) formátumú memóriakártyáját. Ekkora tárhelyen akár 12 órányi  - kisfelbontású - videoanyag raktározható.
Vágólapra másolva!

A 12 mm széles, 14 mm hosszú és mindössze 1,1 mm vastag MMCmicro memóriakártya a gyártó közlése szerint a mobiltelefonokban alkalmazott, cserélhető háttértárak közül jelenleg a legnagyobb kapacitással rendelkezik, s a korábbi típusoknál háromszor gyorsabban lehet rá adatokat rögzíteni.

Forrás: [origo]
Körömnyi méretű memóriák

A gyártó specifikációja szerint a két gigabájtnyi tárhelyen akár 12 órányi olyan videoanyagot lehet raktározni, amelynek minőségét a mobiltelefonok kisméretű kijelzőjére optimalizáltak. Egy adapter segítségével a memóriakártyát a hagyományos MMC-kártyafoglalattal rendelkező eszközökhöz is csatlakoztatni lehet majd. A Samsung néhány hónapja mutatta be az MMC Micro kártyák 1 gigabájtos változatát, mely még idén a boltokba kerülhet, míg dupla kapacitású társának megjelenéséről egyelőre nincs információ.