Később jön, de gyorsabb lesz az új Mac laptop

Vágólapra másolva!
Még boltokba sem került az Apple első, Intel-processzorral szerelt notebookja, a cég máris modellfrissítést hajtott végre, és gyorsabb lapkával szereli a gépeket.
Vágólapra másolva!

A MacBook Prók nem lesznek drágábbak a váratlan újítás miatt, de valamivel később kezdik meg szállításukat - adta hírül a CNet. Steve Jobs januárban két változatban mutatta be az Apple legizmosabb laptopját: a 2000 dolláros változatot 1,67 gigahertzes, a 2500 dollárost pedig még 1,83 gigahertzes, kétmagos Intel-processzorral.

A cég február közepén váratlan ajándékkal lepte meg vásárlóit: a kisebb modellbe kerül az 1,83 gigahertzes lapka, a nagyobb pedig 2 gigahertzest kap -áraik viszont nem változnak. A vásárlók 2,16 gigás processzorral is rendelhetik a nagyobb modellt, amiért 300 dollárral kell többet fizetni.

Az újítás csak a szállításokban okoz késedelmet: az új modellek várhatóan március elején kerülnek a boltokba, vagyis az eredetihez képest 2-3 hetes késéssel. A gyártó már így is arra figyelmeztetett, hogy valószínűleg nehezen tudja majd állni a rohamot, mivel az Egyesült Államokban hatalmas érdeklődés mutatkozott az újfajta modellek iránt.