Kampány a Windows Vista ellen

Vágólapra másolva!
A Microsoft új Windowsának árnyoldalait mutatja be, az alternatív operációs rendszerek mellett  kampányoló Szabad Szoftver Alapítvány (FSF) nemrég indított Bad Vista blogján.
Vágólapra másolva!

A BadVista.org (RosszVista.org) címen elérhető, pénteken indult webnaplón a Microsoft január végén megjelenő új operációs rendszerét kritizálják, s a szabad szoftverek előnyeiről próbálják meggyőzni a látogatókat.

John Sullivan, az FSF programadminisztrátora szerint a Windows Vistával a redmondi társaság hasonlóan próbál több pénzt kicsalni a felhasználókból a szoftverekért, mint például ahogy azt a gyorséttermek teszik, amikor rendeléskor nagyobb krumplit és üdítőt ajánlanak kedvezményes áron.

Sullivan úgy véli, a Vista a Microsoft trójai falova, amely az XP-nél is szigorúbb korlátozásokkal rendelkezik. Az FSF ezért azt tervezi, a blogon az új Windows árnyoldalait is bemutatják majd, felhívják a figyelmet a kényesnek ítélt funkcióra, bemutatják azok működését, illetve a deaktivizálásuk lehetőségeit is.

A blogon emellett összegyűjtik az összes olyan sajtóhírt, amely a Windows Vista visszásságaival kapcsolatos, valamint segítséget nyújtanak az érdeklődőknek abban, hogy milyen szabad, és nyílt forráskódú alternatívákat választhatnak a Microsoft terméke helyett.