Terjed a mobil a brit kisiskolások körében

Vágólapra másolva!
Az általános iskolás diákok körében az elmúlt egy évben jelentősen emelkedett az Egyesült Királyságban azok száma, akik saját mobiltelefonnal rendelkeznek.
Vágólapra másolva!

A banki szolgáltatásokat nyújtó Halifax cég felmérése szerint a szigetországban élő 7 és 11 év közötti korú gyerekek 57 százaléka rendelkezik saját mobiltelefonnal - egy évvel ezelőtt csupán 43 százalékuk birtokolt készüléket. A fiatalkorúak közül a 12-16 évesek csaknem mindegyike, - összesen 94 százalékuk - rendelkezik saját mobillal, igaz, ez már egy évvel ezelőtt is így volt.

Földrajzi hely szerint az angol gyerekek közül a londoniak közül kerül ki a legtöbb telefontulajdonos. Saját bevallásuk szerint a gyerekek 40 százalékának kell saját zsebpénzéből finanszíroznia telefonszámláit, maradékuknak a szülei állják cechet. Hazánkhoz hasonlóan az Egyesült Királyságban is főként feltöltőkártyás előfizetéseket vásárolnak a gyerekeknek. A statisztikák szerint négyből egy gyerek külön összeget kap zsebpénzén felül mobiltelefonálásra.

Ennek ellenére a felmérés adatai szerint minimális mértékben változott az elmúlt évben a fiatalkorúak telefonbeszélgetéseinek hosszúsága: az angol iskolások háromnegyede átlagosan heti 1-5 órát cseveg a mobilján.