Az első magyar nyelvű játék Xbox 360-ra

Vágólapra másolva!
A kertészkedés és a projektmenedzsment meglepő elegyét tárja a gyerekek elé az egyik legújabb, magyar szinkronnal boltokba került Xbox 360 játék, a Viva Pinata.
Vágólapra másolva!

Egy kopár földterületen álló tündér oktatja ki az izgalomtól remegő kezű gyerekeket, hogyan kell vetőmagvat elhintetni és locsolni őket, hogy meginduljon a virágzás és a bimbódzás - így kezdődik a Viva Pinata. Néhány perc játék nyomán kiderül, hogy a programban nem a növények a legérdekesebbek, hamarosan is megjelennek a virtuális világ tarka színű élőlényei, a pinaták - akik meglehetősen hasonlítanak a Jégkorszak állathőseire.

Forrás: [origo]

Gyerekjáték menedzserpalántáknak

Családapáknak üzenjük, frusztrált gyermekükön hamar kiütközhet a menedzserbetegség számos tünete. A különlegesebbnél különlegesebb állatkák igen specifikus környezetbe hajlandóak csak betelepülni (majd ott szaporodni), így nem lesz ritka az sem, hogy a nagy gonddal párásított-vizesített, értsd, konkrétan mocsárrá varázsolt édenkert felét fel kell ásni, hogy megérkezzen egy szárazságkedvelő sivatagi pinata. A játékos által kiépített mikrokozmosz iránt érdeklődő állatok egyébként fekete-fehéren somfordálnak be, majd akkor válnak színessé, amikor úgy döntenek, hogy letelepednek a kertben.

A jó állatok mellett kifejezetten rosszakaróak is jöhetnek megdézsmálni a gyümölcsöket vagy rongálni az épületeket, de némi gyakorlással őket is kis mikrotársadalom hasznos tagjaivá lehet varázsolni. Mihelyst a pinaták kényelmesen elhelyezkedtek, a játék kezd egyre jobban Albert Hoffmann egy Pokémonokkal bőven megszórt álmához hasonlítani, az állatok ugyanis átszíneződnek, átneveződnek, megeszik egymást (ha kérjük), összeverekednek és ember legyen a talpán, aki megjegyzi nagy általánosságban azt, hogy ki, mit, mennyire és hogyan.

Forrás: [origo]

Csoki a hivatalos pénz

A játékban ingyenes segítséget nyújtó (ingyen tippeket és magvakat adó) segítők használhatók. Fizetős kollégáikat a a játék hivatalos pénznemével, az alufóliába csomagolt csokikoronggal lehet boldoggá tenni. Ezek a pinaták eladásával, a kertben talált romok közti kereséssel vagy kisebb feladatok sikeres teljesítésével szerezhetők meg. A Viva Pinatában fontos szerep jut a szaporodásnak is, az egyik első feladat két kukacszerű lény románcának megvalósítása: gyerekjátékról lévén szó, az utódnemzés módja egy szolid násztánc, melyet követően tojásból bújik elő a kis pinata.

A legkisebbeknek nehéz lehet

A Viva Pinatát a fejlesztők, 3 évesnél idősebb gyerekeknek szánják, szerintünk viszont összetettsége miatt nem valószínű, hogy egy ilyen korú lurkó tényleg elboldogulna vele, neki inkább Nintendót vásárolnánk. Egy hatéves gyerkőcnek már nyugodtan meg mernénk venni - ez ugyanis az eddigi legszebb grafikájú gyerekjáték, amit eddig láttunk.