Bezárnák az orosz mp3-letöltő oldalt

Vágólapra másolva!
Az orosz kormányzat beleegyezett abba, hogy bezáratja az országban működő, illegális zeneletöltést kínáló honlapokat, többek közt az olcsó zenefájl-vásárlást kínáló Allofmp3.com-ot is.
Vágólapra másolva!

Oroszország amerikai nyomásra beleegyezett abba, hogy bezárja az országban működő illegális zeneletöltő honlapokat, miután a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) amerikai képviselője ehhez a feltételhez kötötte az ország csatlakozását - adta hírül a News.com.

Az orosz kormányzat az USA-val kötött megállapodása értelmében megteszi a kellő lépéseket a szerzőijog-sértő honlapok visszaszorítása érdekében. A megállapodásban Allofmp3.com címen jelenleg is elérhető online zeneáruház szerepel példaként: a webhelyről a riválisoknál jóval alacsonyabb áron lehet zeneszámokat letölteni. A webhely üzemeltetői egy közleményt publikáltak a honlapon, melyben támogatják a jogsértő tartalmakat kínáló szájtok bezárását, ám elhatárolódnak azoktól. Saját bevallásuk szerint online boltjuk az orosz szerzői jogi törvényeknek megfelelően működik, s egy helyi jogvédő szervezetnek meg is fizetik a licencdíjakat.

A külföldi hatóságok ugyanakkor nem ismerik el legitimként az orosz jogvédő szervezetet, ennek nyomán pedig például a Visa cég október óta nem teljesíti az Allofmp3.com felé irányuló fizetési tranzakciókat. A problémás webhely üzemeltetői egy jogi kiskaput használnak ki működésükhöz: a helyi szerzői jogi törvények ugyanis nem vonatkoznak a digitális médiára, így az interneten kínált zenefájlokra sem - azonban lehetséges, hogy a WTO-hoz való csatlakozás érdekében meg fogják változtatni azokat, ami megpecsételheti az Allofmp3.com sorsát is.