Elindult a T-Online IPTV szolgáltatása

Vágólapra másolva!
Mától megrendelhető a T-Home TV, a T-Online ADSL kapcsolaton keresztül nyújtott televíziós szolgáltatása. A műsorokat és online extraszolgáltatásokat a meglévő tévékészüléken is, számítógép közbeiktatása nélkül, a távirányító segítségével lehet nézni és használni.
Vágólapra másolva!

A T-Online Magyarország elindította ADSL-es televíziószolgáltatását, a T-Home TV-t, amelyen jelenleg 53 tévécsatorna és három rádió kínálatából választhatnak az előfizetők. A T-Commal együttműködésben kialakított T-Home TV az internetelérésre használt ADSL kapcsolaton érkezik, és számos tartalmi újdonságot kínál a hagyományos televíziózáshoz képest. A szolgáltatások a televízió képernyőjén megjelenő, könnyen kezelhető, magyar nyelvű menürendszeren keresztül, IPTV vevőegység segítségével, távirányító vezérlésével érhetők el.

Műsorújság, gyerekzár és freemail a tévén

Az IPTV egyik szolgáltatása a filmkölcsönzés: egyszeri alkalommal lehet a tévéműsortól független filmeket lecsalni a netről, a kölcsönzési díjat pedig az előfizetés számlához írja a szolgáltató. A szolgáltatásra költött összegeket nyomon lehet követni a televízió képernyőjén, és a távirányítóval díjcsomagot is lehet váltani, vagy újakat lehet megrendelni. A műsorújság segítségével könnyen fel is lehet venni a kiszemelt adásokat - videomagnó használata nélkül, összesen körülbelül 90 óra hosszúságban. A felvétel közben lehet akár egy másik műsort is nézni vagy azt rögzíteni.

Forrás: [origo]
Online műsorújság a képernyőn

A T-Home TV-n a korhatáros filmek megtekintése szabályozható - így a gyerkőc nem jut hozzá a szülők izgis filmjeihez. Ugyancsak a tévékészüléken egy kód megadását követően a freemailes leveleket is meg lehet tekinteni.

Még nem mindenhol rendelhető

Forrás: T-Online
Távkapcsolóval vezérelhető minden

Az új szolgáltatás a T-Online meghatározott lakossági ADSL szolgáltatásai mellé rendelhető meg, amennyiben rendelkezésre áll megfelelő sávszélességű ADSL vonal - ami egy előminősítési folyamat során derül ki. Az induláskor előfizethető csomagok egy-egy digitális elosztót és IPTV vevőegységet tartalmaznak, amely mellé plusz havidíj fejében lehet egy második vevőegységet is kérni.

A T-Home TV a Magyar Telekom szolgáltatási területén belül, kezdetben hat városban (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Székesfehérvár, Pécs és Zalaegerszeg) rendelhető a műszakilag alkalmas végpontokon. Az IPTV szolgáltatás lefedettsége 2007-ben további területekkel bővül, és a T-Online közlése szerint várhatóan a legtöbb hazai nagyvárost eléri majd. A T-Home TV szolgáltatás megrendelésére és további informálódásra ezen az oldalon van lehetőség.

A T-Online-nal egy időben a budapesti TVnet is elindította saját IPTV-szolgáltatását. A cég november közepén egy saját IPTV-s csatornát is elindít, amelyen erotikus műsorokat sugároznak majd, műsorigazgatója pedig az ismert pornófilm-producer, Kovi lesz.