Az Office-okat is ellenőrizni kezdi a Microsoft

Vágólapra másolva!
Egyelőre csak az extrák, később a frissítések letöltéséhez is igazolni kell majd az Office eredetiségét.
Vágólapra másolva!

A Microsoft az Office irodai szoftvercsomagra is kiterjeszti a kötelező eredetiség-ellenőrzést internetes letöltőközpontjában - adta hírül az IDG. Október 27-től kezdve csak eredeti szoftver birtokában lehet extrákat - például sablonokat - letölteni az Office-hoz, januártól kezdve pedig a szoftverfrissítéseket is csak az ellenőrzés után lehet beszerezni.

Az online eredetiség-ellenőrzést először a Windowsnál vezette be a cég az "Eredeti Windows, valódi előny" program keretein belül még tavaly. A Microsoft először szabadon letölthető extrákat kínált a jogtiszta Windows-tulajdonosoknak, majd a frissítésekhez is kötelezővé tette az ellenőrzést. A program Office-ra szabott párja, az "Eredeti Office, valódi előny" idén tavasszal indult el, de csak most vezették be a hozzá kötődő korlátozásokat.

A program keretein belül a Microsoft lehetőséget biztosít a jóhiszeműen megvásárolt kalózmásolatok jogtiszta Office-ra való cseréjére is. Az akció hazai részleteiről azonban egyelőre nem közölt részleteket a cég.