Notebookra kaphatnak olcsó hitelt a diákok

Vágólapra másolva!
Kedvezményes OTP-hitellel vehetnek márkás notebookot a felsőoktatási intézmények hallgatói és dolgozói a nemrégiben elindult EasyNote program keretein belül.
Vágólapra másolva!

Szeptember végén indult el Magyarországon a nyugat-európai mintára létrehozott EasyNote program, amelynek keretein belül a felsőoktatási intézmények hallgatói és dolgozói vásárolhatnak márkás notebookokat kedvezményes hitellel. A programban 4 gyártó - az Apple, a Dell, a HP és a Lenovo - gépeit forgalmazzák, a hitelezést pedig az OTP végzi.

A diákok vagy dolgozók a felsőoktatási intézményeken belül, helyben kialakított EasyNote irodákban végezhetik el a teljes ügyintézést a hitel igénylésétől kezdve a gép átvételéig. A programban részt vevő gyártók 3-4 modellt ajánlottak fel a hitelkonstrukcióhoz az olcsóbb, gyengébb teljesítményű modellektől kezdve az átlagos, középkategóriás gépeken át a nagy teljesítményű csúcsmodellekig.

A wifi és az Intel mag kötelező

A felkínált modellek árfekvése így 150 ezer forinttól a 400 ezer forintos kategóriáig terjed, és a programot megvalósító Communications Concept Kft. képviselője kérdésünkre válaszul elmondta, azok bővítését is lehet kérni - például extra memóriával. Az OTP által felkínált hitelkonstrukcióban a piacinál alacsonyabb, 20,17 - 22,19 százalékos THM-mel lehet számítógépeket vásárolni, így - a gép árától és a választott futamidőtől függően - havi 7-8 ezer forintért lehet azokhoz hozzájutni. A vásárláshoz hitelt olyan diákok is igényelhetnek, akik nem saját jövedelmükből fizetik majd a részleteket.

Az EasyNote kínálatában csak Intel processzorral és wifi-csatlakozóval felszerelt modellek szerepelnek, és a gyártóknak vállalniuk kellett, hogy 3 éves garanciát és országos szervizhálózatot is biztosítanak a gépekhez. A program lebonyolítását jelenleg 15 hazai felsőoktatási intézményben végzik, de a szervezők ígérete szerint olyan hallgatók is felkereshetik ezeket, akik nem az adott intézménybe járnak - ehhez célszerű felhívni az EasyNote ügyfélszolgálatát, és ott érdeklődni a lehetőség felől.

Van még hiányosság

A kedvezményes hitelkonstrukcióban kínált modellek az EasyNote weboldalán tekinthetők meg. Az ott feltüntetett kínálat azonban cikkünk írásakor még nem naprakész: a szájton ugyanis még nem szerepel a programhoz nemrég csatlakozott Apple, ott vannak viszont a Fujitsu Siemens gépei is, amelyek már nincsenek a programban. Rögtön programmal kapcsolatos sajtótájékoztató után belefutottunk egy másik hiányosságba is: az EasyNote hotline számán (+36 70 522-3150)csak egy üzenetrögzítő jelentkezett, amikor megpróbáltuk felhívni.

A Communication Concept Kft. tájékoztatása szerint a pár hete elindult EasyNote keretein belül eddig 46 gépet adtak át a vásárlóknak. A notebookokhoz az Invitel egy pendrive-ot kedvezményes ADSL-előfizetést is kínál: nyáron, a tanítás szünetében 2 hónapig nem kell fizetni érte.