Célegyenesben az új Windows

Vágólapra másolva!
A Microsoft pénteken a Windows Vista utolsó tesztverzióját tette elérhetővé a tesztelők számára: az operációs rendszer következő változata már a végleges, boltokba kerülő szoftver lesz.
Vágólapra másolva!

Az RC2 jelű tesztverzió a szeptemberben kiadott, általunk is kipróbált RC1-es verziót követi, amely az utolsóelőtti változat a végleges Vista előtt. A most megjelent tesztváltozat minden valószínűség szerint az utolsó tesztverzió lesz, amelyet már csak a boltokba kerülő végleges operációs rendszer követ majd.

A fejlesztők blogján lévő információk szerint a Windows Vista RC2 verziója stabilabb és gyorsabb működést biztosít a korábbi tesztváltozatnál. Megjelenése azért bír jelentőséggel, mert a redmondi szoftvercég novemberre ígéri az új Windows végleges változatát: bár a cég korábban többször is későbbre halasztotta a szoftver premierjét, ezúttal azonban van esély arra, hogy képes lesz tartani a határidőt.

Annak ellenére, hogy a végleges Windows Vista várhatóan novemberre elkészül, az új Microsoft operációs rendszert a végfelhasználók már csak jövő januárban kaparinthatják meg. Bár eredetileg karácsony előttre tervezték a premiert, az ünnepek előtt csak a társaság nagyvállalati partnerei és a PC-gyártók számára teszi elérhetővé az új Windowst.

Az RC2-es tesztverziót a hivatalos tesztelőkön kívül korlátozott ideig érdeklődő felhasználók is letölthetik DVD-re írható formátumban. A szeptemberben kiadott korábbi tesztverziót a Microsoft közlése szerint mintegy hárommillió felhasználó próbálta ki, s a visszajelzések szerint többségük jó benyomásokat szerzett a szoftverrel.