Extrém játékgép-gyártót vásárol a HP

Vágólapra másolva!
A bivalyerős, extrém kinézetű és méregdrága tuninggépeket gyártó Voodoo PC az óriáscég tulajdonába kerül.
Vágólapra másolva!

A Hewlett-Packard felvásárolja a csúcskategóriás játékgépeket gyártó kanadai Voodoo PC-t - adta hírül a ZDNet. A tervezett akvizíciót a cég alapítója és technológiai vezetője, Rahul Sood jelentette be blogján, aki testvérével, Ravival együtt továbbra is a vállalat élén marad a HP-n belül. A tranzakció pontos részleteit még nem közölték.

A Voodoo luxuskategóriájú, játékgépként és szórakoztatóközpontként használható gépeket gyárt, rendszerint extravagáns, dizájnos külsővel, ahogy az egy tuninggéphez illik. Mivel ezek a modellek több ezer dollárba kerülnek, csak egy szűk réteg engedheti meg őket magának, azonban az árusításuk magas profitot hoz a gyártónak. A HP számára egyrészt ezért, másrészt az új, számára eddig ismeretlen vevőkör bevonása miatt döntött a felvásárlás mellett.

Pár hónappal ezelőtt egy másik legendás játékgép-gyártó, az Alienware került egy multi tulajdonába. A Voodoo-hoz hasonlóan szintén garázscégből kinőtt vállalkozást a világ legnagyobb számítógép-gyártója, a Dell vette meg.