Színkódot kaptak az új Windows verziói

Vágólapra másolva!
Az új operációs rendszer már nem CD-n, hanem DVD-n kerül majd boltokba: a lemezen mindegyik változat rajta lesz, de szín szerint lehet kiválasztani, hogy melyikhez jár licenc.
Vágólapra másolva!

A Microsoft DVD-lemezen hozza majd forgalomba a Windows Vistát, amelyen az operációs rendszer minden elérhető változata rajta lesz - adta hírül a Computerworld. A felhasználók bármilyen változatot is vásárolnak majd meg az öt közül, gyakorlatilag az új operációs rendszer Ultimate, vagyis mindentudó, legteljesebb változatát kapják majd a kezükbe.

A szoftverből viszont csak a megvásárolt verziót lehet majd telepíteni, az univerzális DVD a bővítést könnyíti meg: nem lesz külön upgrade verzió, a vásárlók csak egy szoftverkulcsot kapnak. Ennek birtokában a már meglévő lemezről bővíthetik majd az operációs rendszert, de ez után ismét aktiválni kell majd a már telepített operációs rendszert a Microsoftnál.

A Vista ennek ellenére különböző kivitelben kerül majd forgalomba: a DVD-ken színek jelzik, hogy melyikhez milyen licenc jár, hogy megkönnyítsék a vásárlók számára a termékek közötti eligazodást. Az alap Home Basic változat világoskék, a Home Premium sötétzöld, a Vista Business kék, az Ultimate verzió pedig platinaszínű lesz.