A Microsoft sem tudja, mikorra lesz Vista

Vágólapra másolva!
A redmondi szoftvercég részvényárfolyamai is esésnek indultak, miután annak képviselője képtelen volt eloszlatni az új Windows további késésével kapcsolatos találgatásokat.
Vágólapra másolva!

A Microsoft részvényei 2 százalékot veszítettek értékükből csütörtökön, miután a cég egyik képviselője nem erősítette meg a nyilvánosság előtt a Windows Vista jövő januárra beígért premierjét - adta hírül a BBC. A vállalat pénzügyi elemzőinek éves ülésén Kevin Johnson ehelyett csak annyit mondott: akkor szállítják a Vistát, amikor ez "elérhető lesz".

A szoftvercég előzőleg 2006 második felében akarta megjelentetni az új operációs rendszert, amelyet öt hosszú éve fejlesztenek. Márciusban tovább halasztották a premiert 2007 januárjára - a vállalati felhasználók rendeléseit már novemberben teljesítenék -, Bill Gates, a cég elnöke azonban csak 80 százalékos esélyt jósolt legutóbbi nyilatkozatában annak, hogy a szoftver időben a boltokba kerülhet.

Kevin Johnson a késlekedéssel kapcsolatban csak annyit mondott: akkor szállítják a terméket, amikor elkészült, és ezt "mérföldkőről mérföldkőre" haladva igyekeznek elérni. Ezen a semmitmondó válaszon kívül nincs további magyarázat a lehetséges csúszásra, és a Goldman Sachs elemzői úgy vélik, a Microsoft sem tudja, mikor jelenhet majd meg a szoftver.