9 mm vastag a Motorola új mobilja

Vágólapra másolva!
A kedden bejelentett Motofone nevű típus az amerikai gyártó eddigi legvékonyabb pengemobilja.
Vágólapra másolva!

Az év végén megjelenő új modell a gyártó már piacon lévő, RAZR néven árusított pengemobiljainál is mintegy 4 milliméterrel vékonyabb lesz, vastagsága csupán 9,9 milliméter. A Motorola közlése szerint a Motofone-t olyan speciális, nagy kontrasztarányú képernyővel fogják felszerelni, amely napfényben is jól látható. A gyártó azt ígéri, hogy a készülék menüjét a használatot megkönnyítő képes ikonokkal, nagy méretű betűkkel teszik egyszerűbbé. Emellett megfelelő mobilhálózatokon a készülék egy-egy hívás befejezése után a feltöltőkártyás ügyfelek számára az elérhető egyenlegüket is ki tudja majd írni.

Az új pengemobil GSM és CDMA hálózatokon működő változatokban is kapható lesz, s a látássérült felhasználók számára hangalapú vezérlést is biztosítani fog. A készülék várható ára még nem ismert, de várhatóan nem lesz túl drága, mivel a Motorola azonban közölte, hogy elsőként fejlődő piacokon - például Indiában - fogja piacra dobni a Motofone-t. Az új készülék nem fog extra szolgáltatásokat - például szupergyors mobilinternetet vagy videotelefonálást - nyújtani, cserébe viszont ritkán kell majd tölteni.

A Motorola egyébként néhány napja jelentett be új típusokat a felső árkategóriás pengemobiljaiból is. Ezek egyike 2 megapixeles beépített fényképezőt, GPS-navigációt, zenelejátszást is kínál. A Samsung ugyancsak a közelmúltban mutatta be szupervékony, mindössze 6,9 milliméter vastag telefonját, amelyet ugyancsak 2 megapixeles fényképezővel, mp3-lejátszóval és tévékimenettel is felvérteznek.