Egyedi ultrakompakt fényképezők a Samsungtól

Vágólapra másolva!
A Samsung vadonatúj gépcsaládja stílusos külsejével és egyedi funkcióival tűnik ki a tömegből: mindhárom új modell fém borítású, kijelzójük egyaránt két és fél collos, és stabilizátorral is ellátták őket.
Vágólapra másolva!

A most bejelentett új termékek tervezését két éven át tartó piackutatás előzte meg, melynek során a felhasználók életstílusát, illetve képkészítési szokásait vizsgálták. A kutatás eredményei szerint alkották meg a dél-koreai vállalat tervezői az új NV (New Vision) gépcsaládot. A termékek kialakításánál különös figyelmet szenteltek a vonzó külsőnek, illetve az új, könnyen használható kezelőfelüleltnek. Elsőként három tagja lesz az NV-sorozatnak: a Samsung NV3, NV7, és NV10.

Forrás: [origo]
Samsung NV7

A termékpaletta legapróbb típusa az NV3-as: mindössze 17,5 milliméter vastag, súlya pedig 143 gramm. A hét megapixeles fényképező 38 - 114 milliméteres tartományban enged fotózni, azaz háromszoros optikai zoommal rendelkezik. Különlegesség az NV3 esetében, hogy hordozható médialejátszóként is használható, ugyanis képes lejátszani filmeket, MP3 fájlokat, sőt még elektronikus szövegeket is. A minigép csupán elektronikus képstabilizátort kapott, viszont egy speciális eljárás segítségével minimálisra csökkenti a videófelvétel közben jelentkező zajokat. További extra funkció, hogy akár fotózás közben is lehet zenét hallgatni a beépített sztereó hangszórókon, vagy a mellékelt fülhallgató segítségével. A Samsung NV3 várhatóan ősszel jelenik meg a polcokon, 350 dolláros, azaz 76 ezer forintos áron.

Forrás: [origo]
Samsung NV10

A legkisebb modellnél vastagabb, de még így is csupán 21 milliméteres a Samsung NV7. Ezt a típust szintén hét megapixeles CCD-érzékelővel látták el, optikája azonban jóval különlegesebb, ugyanis hétszeres zoomtartományt nyújt, mely kisfilmes értékeken számolva ez 38 - 270 milliméteres átfogást jelent.. A masina különlegessége, hogy elektronikus és fizikai képstabilizátorral is fel van szerelve. A szoftveres változat az előző modellnél is beépített típusú, a hardveres technológia pedig a képérzékelő mozgatásával működik, a Minolta és a Pentax kameráihoz hasonló módon. Az NV7 haladó fotósoknak is megfelelő, ugyanis teljesen manuális beállításokkal is használható. Érdekesség még a szokatlan Smart Touch fantázianevű kezelőrendszer, mely az LCD mellett elhelyezkedő gombokból áll, és az ígéretek szerint forradalmasítja a digitális fényképezést. Az egyedi digigépet szintén ősztől lehet megvásárolni, 500 dolláros, azaz 110 ezer forintos áron.

Forrás: [origo]
Samsung NV3

A sajtóközlemény egy harmadik digitális kameráról is beszámol, ez pedig a Samsung NV10. A tíz megapixeles érzékelővel szerelt típus háromszoros optikai zoommal rendelkezik, mely 35 - 105 milliméteres tartományt biztosít. Feltehetően a kisebb zoom az oka, hogy ez a típus is csupán elektronikus képstabilizátort kapott, ugyanakkor az NV7-hez hasonlóan az új Smart Touch kezelőfelülettel használható. Az előbb említett géphez hasonlóan USB kábellel is tölhető az akkumulátor, és manuális expozícióállítási lehetőséggel is ellátták. A 18,5 milliméteres NV10 is ősszel jelenik meg a piacon, 400 dolláros, azaz 87 ezer forintos áron.