Új, 10 megapixeles fényképező a HP-tól

Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packard a napokban mutatta be új kompakt digitális fényképezőjét, amely többek közt háromszoros optikai zoommal, képstabilizátorral és nagyméretű hátsó LCD-vel szerelnek fel.
Vágólapra másolva!

A HP Photosmart R967-es típust tíz megapixeles képérzékelővel szerelik fel, optikája háromszoros zoomra képes. Az új modellt emellett képstabilizátorral is ellátják, s az új gép támogat egy olyan technológiát is, amely a nagy kontrasztarányú fotókon a sötét részleteket is láthatóvá teszi.

Az R967-esbe beépítették a HP vörösszem-eltávolító technológiáját, amely a vakuval készített portréfotók esetén hasznos, a gépet emellett panorámafotózási képességgel is felvértezték. A kamera hátoldalán 7,6 cm képátlójú, oldalról is látható képű LCD-képernyő kapott helyet, a fotózást 19-féle üzemmód segíti, a fényképeket a belső, 32 megabájtos háttértár mellett opcionálisan megvásárolható memóriakártyára lehet elmenteni. Az állóképek mellett a masina 640x480 pixel felbontású mozgóképet is tud rögzíteni hanggal, másodpercenkénti 24 képkockás sebességgel.

A fényképező szoftverében művészi effektusokat is lehet aktiválni a fotózáskor, ezek egyikével például karcsúsítható az alany. Emellett a fényképező menüje a képek készítésekor tippeket is ad a helyes beállításokhoz. A lítium-ion akkumulátorral kínált modell szeptemberben kerül a boltok polcaira 110 ezer forint körüli áron.