Bírja az edzést az új sportmobil

Vágólapra másolva!
A finn Nokia szerdán mutatta be új, kifejezetten sportos életmódot folytatóknak szánt telefonját: az 5500 Sport jelű készülék ellenáll a fröccsenő víznek és az ütésnek, beépített lépésszámlálóval rendelkezik, de akár az üzeneteket is felolvassa, s mp3 zenéket is lejátszik.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
A sportos mobil

A sportos mobil háromféle üzemmóddal - telefon, zene és sport - rendelkezik, melyek közt egy külön gombbal váltogathat a felhasználó, melyek eltérő funkciók elérését teszik lehetővé. Alapesetben például a hívási és üzenetküldési szolgáltatásokat lehet elérni, míg a zene módba kapcsolva a beépített rádió és a zenelejátszó aktív. A sport mód több funkciót is takar: a telefon lépésszámlálója a lefutott távról, illetve az elégetett kalória mennyiségéről ad tájékoztatást.

Az 5500 rozsdamentes acél borítással rendelkezik, amely megvédi a belsejében található áramköröket a fröccsenő víztől, portól, illetve a sérülésektől. A könnyű, 103 gramm tömegű készülék szövegfelolvasó szoftvert is tartalmaz, amely felolvassa a bejövő üzeneteket, aktiválásához elég megérinteni a készüléket. Bár bevezetést követően ez a funkció a magyar nyelvű szoftverrel szállított modellekben nem lesz elérhető, a gyártó tájékoztatása szerint a későbbiekben az internetről letölthető frissítésekkel lehet bővíteni a támogatott nyelveket.

A sportolóknak szánt mobil 208x208 képpont felbontású, 260 ezer színű képernyővel rendelkezik, integrált digitális fényképezőjével pedig 2 megapixeles felvételeket lehet készíteni. A telefonra telepítik majd a Real Playert, így az 5500 számos videoállományt is le tud majd játszani.

Bár a nyáron 80 ezer forint körüli áron boltokba kerülő készülék nem támogatja a 3G adatátvitelt - csak a lassabb GPRS és EDGE technológiákat -, szoftverei közt webböngésző is megtalálható lesz. Az 5500 alapból 64 megabájt memóriával rendelkezik, melyet külön megvásárolható MicroSD memóriakártyákkal további 1 gigabájttal lehet kibővíteni.