Már Windowszal is árulnak Macintosht

Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint az Apple cég egyes viszonteladóinál már olyan Intel processzorral szerelt új Mac számítógépeket is lehet vásárolni, melyekre a Mac OS X mellett a Windows XP operációs rendszert is előre telepítik.
Vágólapra másolva!

Az Apple cég a közelmúltban tette elérhetővé egyelőre tesztváltozatban elérhető, Boot Camp nevű szoftverét, amely az újabb, Intel processzort tartalmazó típusokon lehetővé teszi a Windows használatát. Bár az alkalmazást a Mac OS X egy későbbi verziójába be fogják építeni, a gyártó közölte: a cég nem nyújt terméktámogatást a Microsoft szoftverekhez, s nem tervezi, hogy szoftverkínálatát redmondi riválisainak operációs rendszerével bővítené.

Az InformationWeek.com értesülései szerint az Apple egyes amerikai viszonteladóinál viszont már olyan konfigurációban is lehet rendelni az inteles modelleket, amelyek a Mac gépek standard operációs rendszere mellett a Windows XP-t is tartalmazzák. Mint azt korábbi cikkünkben bemutattuk, a felhasználó a gép bekapcsolását követően az Alt billentyű lenyomásával hívhat elő egy olyan menüt, amelyben kiválaszthatja, Mac OS X-et vagy Windows szeretne futtatni.

A MacMall nevű online számítógép-áruházban rendeléskor a vevő azt is kiválaszthatja, hogy a gép merevlemezéből hány megabájtot kíván a Windows számára lefoglalni. A Windows XP-ért eltérő árat számítanak a forgalmazók, illetve az eltérő modellek esetén: a MacBook Pro laptop árát mintegy nyolcezer forintnak megfelelő összeggel, az egyéb modellekét pedig 21 ezer forinttal növeli meg a legális XP.