Városi tájak: fotópályázatunk nyertesei

Vágólapra másolva!
Apró méretű mp3-lejátszóval és fotóskönyvvel jutalmazzuk digitálisfotó-pályázatunk legjobb képeinek beküldőit. A megmérettetésen több mint háromszáz remek fotót indítottak olvasóink.
Vágólapra másolva!

A megújult T-Online Fotótár és az [origo] Digifotó rovatának közös fotópályázatára a Fotótárra feltöltött fotókkal lehetett nevezni, melyek valamilyen módon városi életet mutatják be. A megmérettetésre összesen 356 darab fénykép érkezett be vállalkozó kedvű olvasóinktól, a fotókat háromtagú zsűrink - Fábián Évi, az [origo] fotósa, Halász Dániel, a Digifotó rovat munkatársa, valamint Vámosi Gergő, a Techbázis rovatszerkesztője - értékelte ki, míg a közönségdíjas felvételre a Fotótár felhasználói szavazhattak.

Első díjunkat, egy öngyújtó nagyságú, 256 megabájtos Panasonic D.Sound hordozható mp3-lejátszót, valamint a Park Kiadó által felajánlott Digitális fényképezés kezdőknek és haladóknak című könyvet Marcus becenevű felhasználónk viheti haza Városmajor című fotójáért.

A második helyezett a Hajnal Budapesten című fotó lett, melyet Smok azonosítót viselő felhasználónk indította a versenyen, jutalma ugyancsak a digitális fotózás mesterfogásait bemutató kötet. Harmadik díjunkat - Larry Lessig: Szabad kultúra című, Creative Commons licenc keretében terjesztett könyvét - Molnár Attila nevű olvasónk Éji Városliget című felvételének ítélte oda a zsűri.

Közönségdíjasunk Speedy becenevű felhasználónk Zadar, at night című felvétele lett a látogatók szavazatai alapján, jutalma ugyancsak egy ultrakompakt Panasonic mp3-lejátszó, illetve a Park Kiadó fotóskönyve.

Forrás: [origo]
Ez az első helyezett felvétel, nézze meg a többi képet is!

Nyerteseinknek gratulálunk, minden indulónak köszönjük a felvételek beküldését, érdeklődő olvasóinknak pedig figyelmébe ajánljuk az összes pályamű átböngészését, mivel a díjat ezúttal nem nyert pályaművek közt is számos igényesen kivitelezett, tetszetős felvételt találni.