Popzene kizárólag mobiltelefonra

Vágólapra másolva!
A brit Planet Funk legújabb dala kizárólag mobilra letölthető formában debütál a szigetországban, miután a módszer Olaszországban is bejött a bandának.
Vágólapra másolva!

Az együttes a brit 3 mobiltelefon-társasággal működik együtt, amely mobiltelefonra (és ezzel együtt PC-re) is letölthető zenéket árul. Az együttes következő dalát kizárólag a Nagy-Britanniában 3,5 millió előfizetővel rendelkező cég hálózatán teszi közzé - adta hírül a VNUNet.

A brit felmérések szerint a mobil zeneletöltések több mint felét a 3 hálózatán hajtják végre a felhasználók - vagyis úgy tűnik, a szolgáltató sikeresen vette célba a zenekedvelő mobilosokat. Nem biztos azonban, hogy a Planet Funk új számát a slágerlisták élére repítené az új módszer: a cég ugyanis mindössze 3,7 százalékkal rendelkezik a teljes toplistás zeneeladásokból, és 7,5 százalékkal a letölthető formában kínált toplistás zenék forgalmából.

A cég vezetése mindenesetre nagy lehetőségeket lát a mobilos zeneeladásokban, mondván, minden mobilos egy kész zeneáruházat hordoz magánál a nap 24 órájában. A legutóbbi felmérések szerint azonban ez a lehetőség még viszonylag kevés brit mobiltulajdonost izgat, mivel a szigetországban mindössze a felhasználók 10 százaléka használja aktívan készüléke multimédiás funkcióit.

A PC-s letöltés már elég az első helyhez

Az online zeneértékesítés viszont a múlt héten történelmet írt a popzene őshazájának számító szigetországban: első ízben kapaszkodott fel ugyanis a hivatalos könnyűzenei toplista első helyére olyan zeneszám - a Crazy című dal Gnarls Barkley előadásában -, amelyet eddig kizárólag letölthető formában árusítottak.