Érdemes frissíteni a Pro Libertatét

Vágólapra másolva!
Aki még hétvége előtt töltötte le és telepítette a Rákóczi-szabadságharc idején játszódó Pro Libertate programot, annak érdemes egy kiegészítést feltelepíteni, az eredeti kiadás ugyanis számos számítógépet megzavarhat.
Vágólapra másolva!

Pénteken a Pro Libertatét a kiadó kérésére - ideiglenesen - eltávoltítottuk a Szoftverbázisról, mivel a program egy szerzői jogvédett betűtípust tartalmaz, melynek használatáról a Huszár Games jelenleg tárgyalásokat folytat a fontkészlet jogtulajdonosával. A helyzet tisztázását követően újra letölthető lesz az alkalmazás.

Hibás verzió látott napvilágot április 6-án az ingyenes Pro Libertate játékprogramból. Az 1703-11 között zajló Rákóczi-szabadságharc és az 1775-83 közt vívott amerikai függetlenségi háború újrajátszását lehetővé tevő stratégiai játék múlt heti verziója hibás volt: egyes gépeken feltelepítés után az Arial betűtípus csak dőlten jelent meg, azaz így. A hétvégén megjelent 1.01-es verzióban a fejlesztők javították a hibát.

A Szoftverbázison korábban szintén a hibás verzió jelent meg, ám a hétvégén mi magunk is kicseréltük a hibátlan változatra, ami innen letölthető. Azok, akik már feltelepítették a hibás verziót, innen letölthetnek egy kiegészítőt, ami javítja a hibát (balra, 1.01 javítócsomag néven). A szoftvert fejlesztő Huszár Games tájékoztatása szerint az egy évvel ezelőtt megjelent 1848 című játékukból is kiadtak egy frissített verziót, mely a Sulinet oldaláról tölthető le.