Egyre több brit diák puskázik mobillal

Vágólapra másolva!
Tavaly negyedével nőtt az érettségin mobiltelefonos puskázáson nyakon csípett diákok száma a szigetországban, bár még nem ez a legnagyobb probléma a vizsgákon.
Vágólapra másolva!

Már minden negyedik tetten ért diák a mobiltelefonja segítségével próbált csalni az érettségi angliai megfelelőjén, a GCSE-n, vagy más középiskolai záróvizsgákon - adta hírül a Reuters. A vizsgákat felügyelő országos hatóság szerint már az elmúlt években tapasztalható volt az ilyen esetek számarányának növekedése annak ellenére, hogy ha valakinél mobilt találnak, akár ki is zárhatják a vizsgáról, akár használta a készüléket, akár nem.

A tavaly nyáron tartott vizsgákon 4500 diákot értek mobilos puskázáson az Egyesült Királyságban, ami 27 százalékos növekedés az előző éves záróvizsgákhoz képest. A diákok által alkalmazott módszereket - vagyis, hogy a telefonban tárolt szöveget használták puskaként, vagy kívülről kértek segítséget - nem részletezte a hivatalos szerv közleménye.

Egészében még mindig alacsony a mobillal puskázók számaránya, mivel csupán 1500 vizsgázóra jut egy csaló. A legtöbb problémát még nem is a high-tech módszereket használó puskázók, hanem azok okozzák, akik viselkedésükkel megzavarják a vizsgát, trágárságokat írnak a papírra, vagy a záróvizsga előtti beadandó dolgozatot ollózzák össze mások munkáiból.